Voetballoze dagen

Vandaag gaan de voetbalvrouwen niet aan het werk voor de Fairplay cup. Afgelopen zondag gebeurde het tragische incident dat grensrechter, Richard Nieuwenhuizen werd mishandeld door voetballers van Nieuw Sloten.

De KNVB heeft besloten het hele weekeinde het amateurvoetbal stil te laten leggen. 33.000 clubs mogen niet voetballen maar wel naar hun clubhuis komen om stil te staan en na te denken over het incident. Hoe heeft het zover kunnen komen? Edith Schippers kondigt voor volgende week een topoverleg aan.

Het AD schrijft het volgende over de gevolgen bij de club, Nieuw Sloten:
“Wij willen niet bagatelliseren wat er is gebeurd’, zegt Ron Grevink, die al acht jaar lang zeer actief is binnen de club. ‘Daarvan zijn wij ook geschrokken. Maar de haat die ons nu treft, is niet de manier om naar de toekomst te kijken.’

Grevink: ‘De afgelopen week is voor kinderen die spelen bij Nieuw-Sloten traumatisch geweest. Kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar, die tot vorige week trots waren bij Nieuw-Sloten te voetballen, werden opeens op school, op straat en binnen hun vriendenkring uitgescholden en zelfs bespuwd en geslagen. Een spelertje is op school bedreigd met de woorden ‘we zullen die k*****kop van jou eens lekker in elkaar trappen’. Hij zit doodsbang thuis.”
Bron: Telegraaf

Hoe heeft het zover kunnen komen? Is dit het gevolg van een verhardende maatschappij?
Hoe denken jullie hierover? Laat een reactie achter!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s